Ware winst

Ware winst Ware winst

Gemene-goed-economie als wegwijzer

9789062240296
Christian Felber
208 pagina's

€ 21,00

bestellen

Met zijn Economie van het Gemene Goed biedt Christian Felber ons een sterk alternatief voor de huidige kapitalistische markteconomie, waar concurrentie en winstbejag de koers bepalen. Felber draait de economische wegwijzers 180 graden en toont ons een economisch systeem dat ons levert wat écht telt: het welzijn én welbevinden van alle mensen inclusief hun leefomgeving – kortweg het gemene goed.

Glashelder toont hij ons de concrete stappen die hiertoe noodzakelijk zijn – op wettelijk vlak, in het financiële landschap en op ondernemingsniveau, maar ook in onze manier van denken, leven, samenwerken en politiek participeren.

Met de Gemene-Goed-Balans als centraal werkinstrument laat hij ondernemingen nu al toe hun ethische realisaties om te zetten in een meetbaar balansresultaat, dat ook juridische voordelen moet opleveren.

Zo biedt de Economie van het Gemene Goed ons Ware winst – sociale en ecologische meerwaarde onder de vorm van duurzame welvaart, vertrouwen, inspraak, vrijheid en zelfbeschikking.

Vertaling: Martine Couvreur


Over de auteur:
Christian Felber (1972) is politiek wetenschapper en doceert aan de Universiteit voor Economie in Wenen. Hij is een internationaal
gerenommeerd spreker en commentator op het gebied van ethiek en economie in uiteenlopende media. Na vier eerdere bestsellers schreef hij Ware winst, zijn eerste boek dat in het Nederlands vertaald is.