Sekem

Sekem Sekem

Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei

978-90-6224-030-2
Ibrahim Abouleish
208 pagina's

€ 24,95

bestellen

Veertig jaar geleden kocht Ibrahim Abouleish in de woestijn een stuk land , waar hij, tegen alle logica in, begon met een landbouwproject dat de woestijn vruchtbaar moest maken en werkgelegenheid en opleidingskansen moest scheppen voor het grote leger werkloze en (semi-)analfabete Egyptenaren in de omgeving van Belbeis, 60 km noordoostelijk van Cairo.

Vandaag de dag biedt dit project, Sekem, werk aan ruim 1.500 mensen en profiteren ruim 20.000 mensen van voorzieningen als het medisch centrum, de SEKEM-school en vakopleiding en de inzet van sociaal werkers in de dorpen rond de SEKEM-farm.
Sinds 2008 kwamen daar drie grote landbouwlocaties bij, in totaal 3.000 ha in de Sinaï-woestijn. En in 2012 opende Abouleish in Cairo de Heliopolis Universiteit voor Duurzame Ontwikkeling.

Dit boek vertelt zijn levensloop, zijn reis en inzichten die hij bij deze projecten heeft opgedaan. Het beschrijft een prachtig voorbeeld van een succesvol zakelijk en sociaal initiatief en het inspireert menigeen hoe een missie tot bloei kan komen.

Klik hier voor voorbeeldpagina's