Aanplant en snoei van bomen in het veld

Aanplant en snoei van bomen in het veld Aanplant en snoei van bomen in het veld

Cahier plus DVD(2 u 40 min)

48 pagina's

€ 35,00

bestellen

Bomen in de landbouw herintroduceren was het laatste decennium pionierswerk, maar de herintroductie van bomen in de landbouw mag zich verheugen in een opmars in Europa.

Bomen die aangeplant worden in het volle zonlicht kennen echter een heel andere ontwikkeling dan bomen in een bos. Ze groeien sneller en ontwikkelen zich meer horizontaal. Een aangepast beheer is noodzakelijk als je toch kwaliteitshout te produceren in deze context.

Deze praktijkhandleiding vat samen waar je moet op letten wanneer je van start gaat met de agro-ecologische techniek, beter bekend als agroforestry of boslandbouw. Een overzicht van wat er bij de aanplant en snoei zelf komt kijken kwam tot stand in samenwerking met 22 professionals: 46 pagina’s met 62 foto’s en 44 schema’s documenteren de recentste kennis terzake. De bijgeleverde DVD bevat 2 uur 40 minuten video brengt via getuigenissen en demonstraties de realiteit op het veld in beeld. Alle verschillende stappen van de aanplant en snoei van bomen in wijde plantverbanden komen aan bod.

Het cahier bevat 48 pagina's tekst en een DVD met 2 uur 40 minuten.

Dit cahier wordt door Clubgroen / uitgeverij jan vanarkel gedistribueerd in Nederland. Indien u in België woont, kunt u zich wenden tot www.wervel.be

Voorbeeldpagina's klik hier