Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven

Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven

9789062240289
Looby Macnamara
320 pagina's

€ 24,95

bestellen

“Er is een mooie toekomst voor ons mensen weggelegd, een manier van leven die niet vervuilt, ons kracht brengt en ons toelaat de beste versie van onszelf te zijn”, aldus Looby Macnamara. Maar hoe doen we dat, hier en nu? We worden allemaal met onze eigen uitdagingen geconfronteerd en hebben onze eigen beslissingen te nemen. Hoe nemen we die, in harmonie met onszelf, de ander en de Aarde?

Looby’s vertrekpunt is permacultuur. Ingegeven door de natuur en het ritme van de Aarde, baseert permacultuur zich op de zienswijze dat alles met elkaar samenhangt en schept het een denkkader waarmee we dergelijke holistische systemen kunnen weven.
Door deze permacultuurbril, aangevuld met kennis uit verschillende sociale disciplines als de psychologie, communicatie en organisatiekunde, bekijkt de auteur onze huidige sociale systemen en neemt ze ons mee op exploratie, op zoek naar welbevinden op persoonlijke, sociale en mondiale schaal.

Met deze transdisciplinaire aanpak laat Looby Macnamara een origineel geluid horen om tot een wereld vol overvloed te komen. Een omslag van een samenleving vol concurrentie, angst, schaarste en zelfbehoud naar een wereld van samenwerking, begrip, overvloed en kracht.

Het is een inspirerend betoog en tegelijkertijd, met de vele oefeningen, biedt dit boek een spiegel om te reflecteren op je eigen proces in het avontuur op zoek naar een leven in overvloed.

Vertaling en Nederlandse bewerking Lien De Coster.

Voorbeeldpagina's